Gå till innehåll

SSF

Rubrik


 • Rapporter

  Anläggningsforum samhällsnytta och hållbara anläggningar onsdag 29/3


  På Onsdag är det dags igen för anläggningsforum, denna gång presenteras rapporter som SSF, SLAO och FF beställt. Dessa handlar om samhällsnytta och mervärden med skid och snowboardåkning i alla former samt hållbarhetsanalyser av skidanläggningar, alpint och snösäkrade längdanläggningar.
  Läs mer


 • Hållbara skidanläggningar – så viktiga är de


  Nu finns två nya anläggningsrapporter om hållbara skidanläggningar som visar kostnader och klimatpåverkan på lite längre sikt – ur ett livscykelperspektiv. Vi har även publicerat en ny rapport som lyfter både mervärdet och samhällsnyttan med längd- och alpin skidåkning samt betydelsen av hållbara skidanläggningar i hela landet.
  Läs mer

 • Kollage med VM-medaljörer 2023

  Historiskt medaljrekord


  Säsongen 2022/2023 är redan nu den mest framgångsrika säsongen i Svenska Skidförbundets långa historik. Med totalt 17 VM-medaljer kan förbundet summera flest antal mästerskapsmedaljer för vintersporterna, sedan VM-/OS-tävlandet inleddes 1927. Och säsongen är inte slut än, i slutet av mars är det dags för VM i speedski respektive telemark – så det kan bli ännu fler.
  Läs mer

 • Anläggningsforum rörelse- och snöglädje

  Anläggningsforum 22/2


  På onsdag den 22 februari är det dags för nästa anläggningsforum, denna gång med fokus på inspirerande och glädjefyllda utvecklingmiljöer. Snowparks, crossbanor och skidaktivitetsområden uppmuntrar naturligt spontanutövande. Där blir rörelseglädje nyckeln till att färdigheterna på snö utmanas och rörelserikedomen utvecklas.
  Läs mer


 • Heja fram våra svenska stjärnor på hemmaplan


  Ta chansen att uppleva och hjälpa till att heja fram världens bästa skidåkare live. Säsongen 2022/2023 arrangeras fler världscuphelger i Sverige, i mars är det dags för Åre och Falun att välkomna så väl mästerskapsmedaljörer som världscupdebutanter.
  Läs mer

 • Norge sverige finland flaggor

  Skidförbunden i Sverige, Norge och Finland uttalar sig kring deltagande av Ryssland och Belarus i sportevenemang


  Sverige, Norge och Finlands skidsportsförbund går ut med officiellt uttalande gällande Ryssland och Belarus deltagande i internationella sportevenemang. Läs uttalandet här.
  Läs mer

 • Energibalans, hållbara idrottaren

  Hur pratar vi om svåra ämnen? Svenska Skidförbundet lanserar utbildning för hållbara idrottare


  Svenska Skidförbundet lyfter frågor som berör psykiskt och fysiskt välmående med två nya utbildningar kopplade till handböckerna Den hållbara skidåkaren och Idrottaren. Förhoppningen är att detta ska vara en hjälp för att kunna utbilda idrottare, ledare och vårdnadshavare/föräldrar och skapa dialog om det som är svårt att prata om.
  Läs mer

 • Ett bildkollage med förbundets 11 idrotter samt logotyp och texten "Vi är vintersporten"

  Ny förbundsdirektör sökes


  Nuvarande förbundsdirektör Ola Strömberg har valt gå vidare på nya äventyr inom näringslivet. Nu söker vi efter någon som kan ersätta honom. Är det du eller känner du någon som skulle passa?
  Läs mer

 • SM-dag-2-Axel-B

  Kläppen är nationalarena för snowboard & freeski


  Med många års samarbete i bagaget satsar Kläppen Ski Resort samt Skidförbundet snowboard och freeski på att fördjupa samarbetet ännu mer. Kläppen Snowpark är Nationalarena för freeski och snowboard – nu förlängs avtalet i ytterligare fyra år.
  Läs mer


 • Nominera en ung lovande ledare före den 15 april


  Nu söker vi de tre nya stipendiater till ”Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö”. Känner du någon att nominera som därmed har chans att få ett bidrag på 30 000 kronor? Skicka in nomineringen senast den 15 april.
  Läs mer
Senast uppdaterad
2023-01-05
Publicerad
2022-12-12
Skribent
Tom Mårtensson

Huvudsponsor