Gå till innehåll

Alpint

En bild

Barn & Ungdom

Barn - och ungdomsverksamheten inom Svenska Skidförbundet är stommen i vår organisation. Svenska Skidförbundets uppgift är att stötta våra föreningar och klubbar för att våra medlemmar ska kunna utvecklas till allsidiga, hållbara och välmående skidåkare.

För att stötta föreningar och klubbar ute i Sverige har vi här samlat information, inspiration och fakta om alpin Barn- och ungdomsverksamhet. Följ länkarna till vänster för att hitta det just du söker. Du kan också använda länkarna nedan.

Alpina teknikmärken

Teknikmärket är ett roligt sätt att driva utvecklingen för våra unga utförsåkares teknik och taktik samt utifrån grundrörelser.

Alla i bana

Alla i bana är en möjlighet för er förening att låta fler testa på hur det är att köra en storslalombana.

Anvisningar barn- & ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. Läs mer om vad som gäller här.

Barn- & ungdomstävlingar

Svenska Skidförbundet har beslutat om begränsningar som gäller vid ungdomstävlingar beträffande datum och åldersklasser. Läs på om vad som gäller här.

Den hållbara idrottaren

Må bra, utvecklas som idrottare - och håll långsiktigt. I rad utbildningar lyfter nu Svenska Skidförbundet frågor som berör psykiskt och fysiskt välmående.

Distriktstränare & -utbildare

Våra distrikt Idrottsföreningen är navet i vår organisation. Svenska Skidförbundet organiserar i dag cirka 1 400 föreningar som ingår i något av våra 23 distrikt (DSF). Svenska Skidförbundet alpint har nu beslutat att förstärka arbetet med Distriktstränare och -utbildare, DT och DU.

Klubbarnas aktiviteter

Här samlar vi goda exempel på aktiviteter och projekt hos våra klubbar runt om i landet. Kanske någon eller flera av punkterna kan vara en inspiration för just din klubb?

Ledarguiden

Lär dig mer om barns utveckling och träning i den omfattande Ledarguiden där du förutom tips och kunskap till dig som tränare hittar länkar till övningar, träningsprogram och mycket mer.

Senast uppdaterad
2023-11-15
Publicerad
2022-11-25
Skribent
Lisa Johansson

Huvudpartner

Lagpartners