Västergötlands Skidförbund

Västergötland fyra på Folksam Cup

LÄNGD: Västergötlands starka trupp gjorde en väldigt fin insats i Riksfinalen i Folksam Cup 2014. I den totala distriktstävlingen blev det en mycket meriterande fjärdeplats, den bästa placeringen någonsin för Västergötland!

När truppen anlände till tävlingsarenan, Östersunds Skidstadion i torsdags eftermiddag, var den stora frågan - Var är snön? Arrangören Spikbodarnas IK lyckades de med hjälp av sparad snö och många arbetstimmar ändå att få till mycket fina tävlingsbanor.

I fredagens inledande tekniksprint fick vi redan från start många distriktspoäng genom 8 placeringar bland de 20 främsta.

Lördagens jaktstart började med 2,5 km klassisk prolog. Våra duktiga vallare hade gjort ett kanonjobb och våra åkare gjorde mycket bra resultat med de bästa skidorna under fötterna. I den efterföljande jaktstarten som gick över 5 km fristil gick Johanna Hagström ut i ledningen. Tyvärr räckte inte dagsformen hela vägen och hon fick se sig besegrad i den hårda konkurrensen, men slutade på en fin 5:e plats. Erik Lieback gick ut som 5:a i H16. Vid varvningen var han uppe i ledning och spurtade tillslut till sig en andraplats! Återigen var ungdomarna flitiga poängplockare med 9 placeringar bland de 20 bästa.

Inför de avslutande stafetterna kunde vi ledare stå och njuta av solen och av hur bra våra vallare återigen lyckats med skidorna. I sprintstafetterna var det som väntat mycket små marginaler men vi lyckades få med två lag till A-final. Där blev det en 5:e plats och en 9:e plats, efter att Eric J varit intrasslad i ett skyddsnät en stund.

I den långa stafetten blev det också en mycket fin 5:e plats för Västergötland lag 1, och då hade vi en del strul med bland annat ett fall även här. Västergötland lag 2 kammade också hem 20 poäng genom sin 18:e plats i stafetten. Då vi deltog med fullt lag i alla stafetter fick vi hela 236 poäng i stafetterna. Mycket bra jobbat av alla våra duktiga ungdomar!