Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av lägerverksamheten

29 OKT 2015 14:52
Nu kan du läsa om lägeråret för Smålands Juniorer och Seniorer.
  • Skapad: 29 OKT 2015 14:52

Summering av 2015

2015 bestod av likt föregående år av tre läger, ett veckolångt i Landsbro under sommaren och sedan två helgläger i Skövde och Gislaved. Det har varit ett starkt gäng som varit med på lägren och gruppen har även kompletterats av Västgötar under lägren i Skövde och Gislaved. Detta samarbete är något vi siktar på att forsätta och förhoppningsvis även utöka til nästa år. Målet att få med fler tjejer från Småland har tyvärr mislyckats men vi har tack vare deltagare från Västergötland lyckats hålla en bra mix av tjejer och killar förutom i Landsbro. 

Landsbro

Under lägret i Landsbro bodde man i Parken och bjöds hela veckan på förstklassig mat av veckans kock Lena. Träningen bedrevs både på rullskidor, löpning i mosse, på gymet och på cykel. Det kördes även en jaktstartstävling i Nässjö där förstaårs junioren Leo Johansson segrade i H17-20 och Tom Fahlén segrade bland seniorerna.Tyvärr medverkade inga tjejer under lägret. 

Nässjö start

Erik Bertilsson går ut i ledning efter klassiska delen i Nässjö. 

landsbro gruppbild

Gänget samlat efter sista passet för veckan. Mer bilder från veckan hittar du här

Skövde

Under detta läger fick vi alltså sällskap av ett gäng västgötar och man sparrades hårt uppför billingen under de rullskidsintervaller som kördes. Även en spektakulär match utspelades under kvällen i lasergame. Söndagen avslutades med ett lugnt crosspass på rullskidor och löpning. 

Skövde lasergame

 

Skövde rullskidor

Mer bilder från helgen hittar ni här

Gislaved

Lägret inleddes i Hetsra med tävlingen Isaberg Final Climb som också är DM för Smålandsåkarna. Här utsepaldes en häftig kamp som ni kan följa i denna film. Sedan körde man ett löppass under eftermiddagen och ett rejält långpass under söndagen med inlagda tävlingsmoment av olika former. Även en stafett kördes med ICA och Folksamgruppen i Hestra. 

DSCN2577

Simon Jonsson trycker på i täten. Tätt följd av segraren Edvin Andersson. 

stafett Hestra

Både ungdomar, juniorer och seniorer redo för stafett. 

Nästa år siktar vi på mer kvalitè och mer högintensiva pass under lägren för att sparra varandra. Vi siktar givetvis också på att ge västgötarna vad de tål i en utlovad paintballkamp. Ni vet vad som gäller hoppas vi syns i Landsbro. 

 

Lägerplanen är inte fastställd mer än att lägret i Landsbro sker under vecka 28. 

 

Gå med i vår Facebook-grupp för att vara säker på att du inte missar något, här läggs också bilder och info från lägren ut mer frekvent.

 

Har du frågor kontakta This is a mailto link, 0738198898

Erik Svensson

Skribent: Erik Svensson
Epost: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103

 

Postadress:
Smålands Skidförbund
Christina Steinwall, Burseryd 5
576 91 Sävsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info