Hoppa till sidans innehåll

Smålands Skidförbund söker nytt kansli

08 OKT 2013 20:38
Ny kanslist på ett nyinrättat kansli det är vad Smålands Skidförbund söker.
  • Skapad: 08 OKT 2013 20:38

Senast den 8 december vill vi ha förslag på lösningar av vårt kansli med en anställd om 40 % av heltid.
Läs mer på nedanstående dokument.

Smålands Skidförbund är i dag ett av de större skiddistrikten i landet. En position som vi skall stärka. Ambitionen är att vi stödjer klubbar och aktiva till goda idrottsresultat och bred verksamhet.

Vi skall medvetet satsa på ungdomars utveckling genom utbildning av ledare i förbundet och klubbarna. Detta ska också bidra till fler unga ledare.
De högst varierande vintrarna med osäker snötillgång skall vi överbrygga genom att stimulera till en utökning av antalet anläggningar med möjlighet till konstsnö. En åtgärd som kan säkerställa en kontinuitet både när det gäller tävlingar och träning samt rekrytering till skidsporten. Samt verka för att där det finns skidåkare och snö ska det också finnas möjlighet att utöva skidåkning.
Vi skall genom våra föreningar skapa kontakter inom skolan för att presentera vår idrott som ett led i friskvård bland barn och ungdomar.
Skidverksamheten är en viktig del i den allmänna friskvården och motionsverksamheten, alla åldrar skall ges en framskjuten plats i vår verksamhet.

Välkommen att läsa mer på https://www.skidor.com/sv/Distrikt/SmalandsSkidforbund/

Kanslist

Som kanslist ansvarar du övergripande för skidförbundets externa och interna administration och kommunikation, med tyngdpunkt på de interna delarna. Tjänsten innebär både strategiskt och operativt arbete i nära samarbete med förbund, styrelse och myndigheter. Du ansvarar för all utbildning i samråd med SISU och SSF, skidförbundets hemsida och marknadsföringsmaterial.

Vidare planerar och genomför du upprättelser av mål och verksamhetsplaner, årsmöteshandlingar enligt styrelsens och kommiteernas riktlinjer. I rollen som kanslist är du sekreterare för styrelse och kommitteerna och därmed förser du dessa med utskrifter, kallelser till mötesformer såsom skidting, träningsträffar, årsmöten, riksfinaler etc. Tjänsten innebär även bevakning av eventuella utmärkelser till klubbar och förtroendevalda, beställa DM och GM plaketter, samt ansöka om SDF-bidrag och registrera alla aktiviteter som är bidragsberättigande.
Tjänsten som kanslist är på 40%.

Som person är du driftig med förmåga att gå från ord till handling. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp. Till din läggning är du nyfiken, kreativ och ser möjligheter framför hinder. Andra viktiga egenskaper för tjänsten är noggrannhet,lyhördhet, känsla för service. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Vi tror att du har relevant bakgrund inom idrott i någon form. Du har arbetat några år som aktiv i klubbverksamhet och har viss erfarenhet av ekonomi och bokföring. Vidare tror vi att du är en van IT-användare. Tidigare erfarenheter från skidor är meriterande. Då det innebär medverkan på kvällsmöten krävs det att man har tillgång till egen bil.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ordförande Håkan Svensson 070-586 03 54 eller styrelseledamot Jeanette Boström 070-832 56 20. Vi önskar din ansökan på This is a mailto link, tillhanda; Charlie Pettersson, senast den 8 dec.

Skribent: Carl Axel "Charlie" Pettersson
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103

 

Postadress:
Smålands Skidförbund
Christina Steinwall, Burseryd 5
576 91 Sävsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info