Hoppa till sidans innehåll

Lyckad Rullskidträff i Nässjö

08 NOV 2013 08:49
Bra uppslutning, 47 aktiva kom till samlingen i Lövhult, Nässjö.
  • Skapad: 08 NOV 2013 08:49

Emil Ekman och Marcus Johansson genomförde ett praktikpass med ungdomarna, följt av information och tips.

Ledarna för Smålands Skidförbunds projekt "Stjärna på skidor i Småland", Carola Norén och Malin Svensson anordnade, i onsdags en rullskidträff i Lövhult, Nässjö, för Smålands längdungdomar.

Tränarna för kvällen var två av södra Sveriges elitskidåkare. Emil Ekman och Marcus Johansson. De tävlar numera för Ulricehamn men Emil har Nässjö SKI som moderklubb. Han har tränat många timmar i Lövhult. Marcus började sin karriär i västgötska Hössna.

Ungdomarna som är i åldern 12-16 år kom från olika klubbar i hela Småland, Nybro SKI, IF Hallby SOK, Landsbro IF SK, Nässjö SKI, Vaggeryds SOK, Skillingaryds FK, Eksjö SOK samt Forserums SOK

Träningen som genomfördes var ett crosspass som bestod av rullskidåkning i både klassisk och skateteknik, innehållet hade fokus på intervallträning.

Efter träningen serverades det korv och bröd i Motionsgården. Därefter fick ungdomarna med sina klubbtränare lyssna till Emil och Marcus. De berättade om hur det är att vara elitskidåkare i södra Sverige och hur vägen från ungdom till senior varit för dem. Emil valde att gå på skidgymnasium medans Marcus fortfarande spelade fotboll och gick på vanligt gymnasium.

Efter gymnasietiden har de ingått i ett team som heter Ski team Syd. Emil och Marcus skickade med lite goda råd till ungdomarna. Ha tålamod, vi utvecklas olika vi kom runt 40:e plats på Riksfinalerna i vår ålder! Sov mycket, byt alltid till torra kläder direkt efter träning för att hålla er friska. Kom ihåg känslan av att vara nöjd med sin prestation efter träning och tävling när det känns motigt att träna eller tävla.

Skribent: Carl Axel "Charlie" Pettersson
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103

 

Postadress:
Smålands Skidförbund
Christina Steinwall, Burseryd 5
576 91 Sävsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info